Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Akrilik, Polikarbonat ve Pet-g Karşılaştırması

16-08-2022 14:26
Akrilik, Polikarbonat ve Pet-g Karşılaştırması

Akrilik, polikarbonat ve pet-g levha, termoplastik malzemelerdir. Renksiz oldukları için makine korumaları, kapaklar, ekranlar ve şeffaf olması gereken herhangi bir uygulama için yaygın olarak kullanılırlar. Bu malzemelerin her biri karşılaştırmalı olarak fiyatlandırılmıştır ancak her birinin, bir uygulama için tasarlanırken göz önünde bulundurulması gereken belirli avantajları ve dezavantajları vardır.

Akrilik, ekstrüde veya döküm olarak mevcuttur. Ekstrüde malzeme en yaygın kullanılan ve uygun maliyetli bir akrilik levhadır. Dökme akrilik levha, çubuk ve boru, imalat süreci nedeniyle genellikle çok daha pahalıdır. Bununla birlikte, döküm malzeme daha iyi optik niteliklere sahiptir, tıbbi veya gıda işleme gibi daha yüksek uç parçalar için uygundur. Ekstrüde akrilik şeffaftır, ancak yüzeyde görünür ekstrüzyon çizgileri olabilir ve döküm kadar pürüzsüz değildir. Ekstrüde akrilik, rekabetçi bir fiyat noktasında şeffaf malzemeye ihtiyaç duyduğunuz ekranlar, fabrikasyon kutular ve tabelalar gibi çoğu uygulamada kullanılır. Akrilik levha kolayca üretilebilir, yapıştırılabilir ve ısı kullanılarak şekillendirilebilir ve ayrıca üzerine baskı yapılabilir.

Polikarbonat levha, solid, oluklu, kilitli olarak mevcuttur. Etkileyici darbe dayanımı nedeniyle makine koruması için iyi bir seçim olan çok yönlü bir malzemedir. Güç ve netliğin gerekli olduğu birçok uygulama için kullanılabilir. Genel amaçlı, FDA sınıfı, makine sınıfı, mar-dirençli ve daha fazlası gibi çok sayıda farklı polikarbonat derecesi vardır. Standart polikarbonat sınıfının gıda sınıfı olmadığına dikkat edilmelidir. Bir parçanın gıda teması için sertifikalandırılması gerekiyorsa, bunun bir proje başlangıcında belirlenmesi ve belirtilmesi gerekir. Polikarbonat, aromatik solventler, esterler ve ketonlar gibi malzemeye saldırabilen ve ciddi bozulmaya, çatlamaya neden olabilen belirli kimyasallardan etkilenebilir.

PET-G makine koruması için mükemmel bir seçimdir. Akrilikten çok daha güçlüdür ancak polikarbonatın darbe dayanımına sahip değildir. Maliyeti genellikle akrilik ve polikarbonat arasında bir yerdedir. PET-G mükemmel tokluk, parlaklık ve kimyasal direnç sağlar. Polikarbonata göre imal edilmesi daha kolaydır ve standart kalite FDA onaylı reçineden yapılır. PET-G ile ilgili dikkate alınması gereken en büyük sorun ultraviyole (UV) ışınlarına dayanıklı olmamasıdır. Bu, dış mekan uygulamalarında kullanım için uygun değildir.

PETG nedir?

PET-G (Polietilen tereftalat glikol), mükemmel tokluk, kimyasal direnç sağlayan ve ısıyla şekillendirilmesi kolay termoplastik polyesterdir. Düşük şekillendirme sıcaklığı ile PET-G, kolayca vakumlanabilir ve basınçla şekillendirilebilir ve ayrıca ısıyla bükülebilir. PET-G, kalıp kesme, delme, yönlendirme ve bükme gibi işlemleri kullanarak iyi üretim yapar. PET-G, yüksek etkili, ko-polyester bir malzemedir ancak dış mekan uygulamalarında iyi sonuç vermez. Yumuşak yüzeyi nedeniyle aynı zamanda yüksek temaslı ortamlarda çizilmeye karşı hassastır. Ayrıca FDA uyumludur, bu nedenle tıbbi ve gıda uygulamalarında kullanılabilir.

PET-G Ne Kadar Güçlü?

PET-G, 3D baskı alanında birkaç nedenden dolayı popülerlik kazanan nispeten yeni bir filamenttir, bunlardan biri güçtür.

PET-G'nin çekme mukavemetine bakıldığında karışık rakamlar var ama genel olarak 4,100 – 8500 psi arasında bir aralığa bakıyoruz. Bu, test doğruluğundan PET-G'nin kalitesine kadar birkaç faktöre bağlı olacaktır ancak genellikle 7000'lerde oldukça yüksektir.

PET-G, özellikle işlevsel kullanım veya dış mekan kullanımı için çok zor bir şey yapmak isteyen birçok 3D yazıcı kullanıcısının tercihidir. PET-G kullanmaktan daha fazla esneklik ve güç gerektiren bir şey yazdırmak istiyorsanız en iyi seçeneğiniz olabilir.

PET-G, dayanıklılık ve çekme mukavemeti açısından daha iyidir. PET-G, mukavemet ve darbe dayanımı sağlamak için özel olarak tasarlandığı için her türlü ekstrem ortamda kullanım imkanı sağlar.

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.