Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Araç Kaplama Folyosu

23-06-2021 20:34
Araç Kaplama Folyosu

Araç kaplama folyosu, bir araca gelebilecek zararlara karşı koruma kalkanıdır. Araba kaportasının üzerine boya yaptırmadan istenilen düzeyde renk ile tasarım değişikliği yaptırabilirsiniz. Satın aldığınız aracın görünüşü sizi memnun etmiyorsa araca hiçbir şekilde zarar vermeden düzenleme yaptırmak mümkündür. Kaporta sacı kaplama denilen bu düzenlemeye araç kaplama da denilmektedir. Araç kaplama yoğunlukla taksi, minibüs gibi araçlarda yapılsa da kişisel arabalarda da kullanımı yaygınlaşmıştır. Araca zarar vermeden istenilen şekilde değişiklik yaptırabilir aracınızı satarken de kaplama folyosunu kaldırabilirsiniz.

Araç Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır?

Araç sahipleri araçlarının daha estetik ve farklı görünebilmeleri için araç folyo kaplama hizmetini tercih etmektedir. Araç folyo kaplama araç boyamaya göre daha uygun fiyata sahiptir. Ayrıca ülkemizde araçlara yapılan boyalar aracın fiyatını düşürmektedir. Bu nedenle folyo kaplama oldukça sık tercih edilir. Uzman bir el tarafından yapıldığı sürece 5-10 saatlik bir sürede işlem tamamlanabilmektedir.

Araç kaplama folyosu satın alırken kaliteye mutlaka dikkat edilmelidir. Kalitesiz ürünlerin zamanla rengi solar ve soyulmaya başlar. Söktürmek istendiğinde de büyük masraflar verir ve sökmesi zor olur. Garanti belgesi olan folyo aldığınızda profesyonel bir araç kaplama hizmeti alabilirsiniz. 

Araç kaplama folyoları PVC ana malzemesine sahiptir. Günlük hayatta gördüğümüz ve sık sık kullandığımız bantlara benzeyen folyolar farklı markalarda olabilir. Araç kaplama folyo çeşitleri; parlak, kadife, mat, metalik, 5D bazlı ürünler, bukalemun, desenli ve krom olabilir. Seçtiğiniz araç kaplamanın rengi hepsinde olabilir de olmayabilir de! Renk değişimi dışında aracı koruma amaçlı şeffaf araç kaplama folyosu da yaptırılabilir. Araç kaplama cast folyo genellikle araç kaplamada kullanılan folyo çeşididir. Hava kanallı folyo çeşidi ise en kaliteli olan araç kaplama folyosudur.

Araç kaplama folyosu yapılmadan önce folyonun yüzeye tamamen tutunabilmesi için ayrıntılı bir temizlik yapılmalıdır. Ayrıca işlemin yapılacağı alan da herhangi bir sorun yaşanmaması açısından temiz tutulmalıdır. Kaplama yapılacak araç parçaları ölçülmeli 10 cm paylar bırakılarak kesilme yapılmalıdır. Folyo yüzeye hava kabarcığı oluşmadan yerleştirilmelidir. Kaplama düzgün yapıldıktan sonra dikkatli bir şekilde folyo kesimine başlanır. Yavaş ve yumuşak hareketlerle yapılması gereken bir işlemdir.

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.