Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Pleksi Aydınlatma Sektöründe Kullanım Alanları

02-11-2023 13:35

Pleksi perakende dünyasının plastik fantastik ürünü olarak bilinmesine rağmen, aynı zamanda aydınlatma için de mükemmel bir malzeme olarak görülmesinin birçok nedeni vardır. Birinci sınıf bir akrilik plastiğin markası olan Pleksi, PMMA'dan (polimetil metakrilat) yapılmıştır. Standart cama göre pek çok avantajı vardır ve çok çeşitli aydınlatma uygulamalarında, her türlü farklı ortamda kullanılır. 

Pleksi'nin Aydınlatma Açısından Avantajları Nelerdir?

Pleksi’nin doğal nitelikleri aydınlatma kurulumları için birçok fayda sağlar. Her şeyden önce mükemmel optik netlik, şeffaflık ve ışık iletimi sunar. Daha da önemlisi Pleksi ayrıca üstün darbe direnci sunar. Güçlü ve dayanıklı camın aksine kırılma veya parçalanma yerine esneme olasılığı çok daha yüksektir. Bununla birlikte, bu dayanıklılığa rağmen Pleksi hafiftir ve cama göre daha az yoğundur, bu da taşınmasını ve kurulumunu daha kolay ve nispeten daha uygun maliyetli hale getirir. Açıkçası, bu dayanıklılık ve hasara karşı dayanıklılık aynı zamanda olağanüstü uzun ömürlülüğe de dönüşüyor.

Estetik açıdan Pleksi geniş bir yelpazede farklı renk ve yüzeylerde mevcuttur. Yüksek çalışma sıcaklığını tolere edebilir, bu nedenle ısıyla şekillendirilmesi ve işlenmesi kolaydır. Pleksi levha 100% geri dönüştürülebilir. Ayrıca üretim sırasında toplanan ve üretim hattına geri gönderilen geri dönüştürülmüş monomer atığını da içerir. 

 

Pleksi Aydınlatma Nerede Kullanılır?

Pleksi aydınlatma neredeyse her yerde kullanılıyor! Perakende sektöründe, ticari mülklerde, ofislerde, kamu sektöründe ve özel evlerde yaygın olarak mevcuttur. Pleksi, ışık kutuları, tabelalar, spot ışıkları, LED'ler, floresanlar, doğrusal armatürler, troffer armatürleri, alttan aydınlatma, üstten aydınlatma ve aslında endüstriyel ve ticari aydınlatma armatürlerinin çoğu biçimi dahil olmak üzere birçok farklı aydınlatma uygulaması türü için uygundur. UV ışınlarına dayanıklı özelliği sayesinde hem dış hem de iç mekanlara uygundur.

Hangi Pleksi Aydınlatma İçin En İyisidir?

Aydınlatmanız için seçeceğiniz Pleksi türü elbette istenilen özelliklere ve işlevselliğe bağlı olacaktır. Güvenilir bir çevrimiçi stokçu ve imalatçı olarak, çok çeşitli imalat ve işleme hizmetlerine ek olarak kapsamlı bir Pleksi portföyü sunuyoruz. Bu malzemeler şunları içerir:

Opal Dökme Pleksi

Beyaz tonlu, iyi ışık geçirgenlik özelliklerine sahip Opal Dökme Pleksi ürünümüz ışığı eşit şekilde dağıtır. Lightbox tabela sistemleri gibi aydınlatma uygulamaları için mükemmel bir seçimdir. Diğer popüler uygulamalar arasında dış mekân tabelaları, perakende satış vitrinleri ve satış noktası kurulumları yer alır. Opal Dökme Pleksi, hem çekici hem de temiz tutulması pratik olan çok parlak bir kaplamaya sahiptir.

 

Buzlu Dökme Pleksi

Buzlu dökme pleksi, her iki tarafta da çekici mat 'kumlanmış' kaplama içerir. Bu da onu hem iç hem de dış mekanlarda çok çeşitli yaratıcı aydınlatma uygulamaları için ideal kılar. Dayanıklı, hava koşullarına dayanıklı ve yansıma önleyici özelliğiyle genellikle tabelalarda, perakende vitrinlerde ve camlarda kullanılır.

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.