Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Polikarbon Levha Hakkında Bilinmesi Gerekenler

20-07-2020 20:29
Polikarbon Levha Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Plastik endüstrisinde polikarbonat levha piyasadaki en çok yönlü plastik malzemelerden biridir. Tıbbi ekipmanlardan gıda işlemeye kadar her şey için kullanılan polikarbonat levhalar, yapı malzemeleri ve ürün üreticileri arasında favori olmalarına neden olan bir dizi özel faydaya sahiptir. Bugünün ürün üreticilerinin polikarbonat levha’nın kullanım alanları ve faydaları hakkında bilmesi gerekenler şunlardır; 

Polikarbonat Levha Nedir?

Polikarbonat, şeffaf bir tabaka halinde gelen bir termoplastiktir. İnanılmaz derecede serttir ve minimum nemi emerek, darbeye ve su hasarına karşı dayanıklıdır. Polikarbonat iyi derecede ısı direnci gösterir ve alev geciktiriciler ile birlikte bu direnci daha üst seviyeye taşıyabilir.

Polikarbonat Levha Uygulama Alanları

Polikarbonat levha dayanıklı, şeffaf ve hijyeniktir. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok farklı uygulamada kullanılmaktadır;

- Açık Havuz ve Bahçe Çevirmelerinde

- Üst Geçit ve Köprülerde

- Stadyum ve Sanayi Bölgesinde

- Kokpitlerde

- Seralarda

Güçlü ve şeffaf bir plastiğin uygulamanızda büyük etken olacağını düşünüyorsanız, polikarbonat sizin için ideal bir çözümdür.

Polikarbonat Levha’nın Yapı ve İmalat Malzemesi Olarak Avantajları

Polikarbonat levha, faydaları nedeniyle çok çeşitli endüstrilerde üreticilerin tercihidir. En önemlilerinden biri ise tasarım esnekliği ile birleştirilen gücüdür. Polikarbonat, akrilikten 30 kat camdan ise 200 kat daha güçlüdür. Bununla birlikte camdan daha kolay kalıplanabilir ve çok daha hafiftir. Malzemenin kimyasal ve çizilme direnci polikarbonat tabakanın bir başka avantajıdır.

Polikarbonatın yüzeyini bozmak zordu ve nemi emdiğinden, yüzey gıda ve tıbbi uygulamalar için kolayca sterilize edilir. Polikarbonat'ın bir diğer yararı ise yalıtım özellikleridir. Camdan daha iyi yalıtır ve bu nedenle bina amaçlı kullanıldığında enerji maliyetlerini düşürebilir. Polikarbonat cam şeffaf olduğundan, güvenlik ışıklarının veya tavan ışıklarının örtülmesi gibi camın da kullanıldığı uygulamalarda kullanılabilir.

 

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.