Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Polikarbonat Levha Nasıl Bükülür?

22-03-2022 13:13
Polikarbonat Levha Nasıl Bükülür?

Polikarbonat Levha Nasıl Bükülür?

Bir polikarbonat levhayı dikkatli bir şekilde ısıtıcı bir tabanca kullanarak kolayca bükebilirsiniz. Büküm hattında çatlamayı önlemek için bükerken düzgün bir kenar olması önemlidir. Koruyucu film üzerindeyken hızla bükmek mümkündür. Polikarbonat levhayı her zaman olmasını istediğinizden daha yüksek bir açıyla bükmeyi unutmayın. Soğuk hat bükme, malzemenin elastik sınırını aşabileceğinden polikarbonata zarar verebilir. UV korumalı veya sert kaplamalı bir polikarbonat kullanmanız gerekiyorsa, bu işlemden kaçınmanız gerekmektedir.

Güvenlik konusunda endişeleriniz varsa, polikarbonat levha sizin için iyi bir seçimdir. Hafiftir ve darbelere karşı dayanıklıdır. Ayrıca iglolar ve kubbeler dahil olmak üzere çeşitli şekillerde şekillendirebilirsiniz. Ayrıca aleve karşı dayanıklıdır, bu da onu tehlikeli alanlarda kullanım için mükemmel kılar. Alev aldığında herhangi bir zehirli gaz çıkarmaz, bu nedenle çeşitli amaçlar için kullanabilirsiniz. 

Polikarbonat levha, lens ve makine korumaları için de kullanılmaktadır. Hafif ve ısıya dayanıklı olması polikarbonat levhayı otomotiv endüstrisinde kullanılması için mükemmel bir malzemedir. Benzer şekilde, polikarbonat levhalar seralarda ve fidanlıklarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Polikarbonat seralar, güneş ışığının geçmesine izin verirken bitkileri güneşin ultraviyole ışınlarından korumak için mükemmeldir. Polikarbonat levha esnektir ve kırılmadan büyük plastik deformasyonlara uğrayabilir. Polikarbonatın sahip olduğu avantajlara rağmen, ondan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız UV korumalı ile satın almanız daha doğru olacaktır. Ayrıca UV ışınlarının yüzeye nüfuz etmesini engelleyen bir kaplama ile kaplanmalıdır. Ürününüz sık sık güneş ışığına maruz kalması gerekiyorsa, malzemenin ultraviyole ışığından korunduğundan emin olun. 

Bir polikarbonat levhayı monte etmeniz gerekiyorsa, montaj deliklerinin malzemenin esnekliğini barındıracak kadar büyük olduğundan emin olmanız gerekir. Ayrıca polikarbonat levhanın bir miktar esnekliğe sahip olabileceğinin de farkında olmalısınız. Bu, biryere monte edildiğinde esneyeceği anlamına gelir. Uzun süre esnek kalabilen yapıştırıcıların da kullanılması da önemlidir. 

Polikarbonat levha dayanıklı olmakla birlikte kendisini çizilmelere karşı korumaz. Ancak üreticiler çizilme olasılığını azaltmak için özel kaplamalar oluşturmaktadır. Bu kaplamalar, malzemenin yüksek darbelere ve aşırı sıcaklıklara dayanma kabiliyetinden ödün vermeden çizilmesini önler. Sonuç olarak, cama harika bir alternatiftir. Sitemiz üzerinden online olarak oluklu polikarbon, solid polikarbon levha satın alabilirsiniz.

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.