Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Tarım Uygulamaları İçin Plastik Levhalar

05-06-2023 11:51
Tarım Uygulamaları İçin Plastik Levhalar

Tarım endüstrisi, seralar ve ahırlar oluşturmak için plastik levha kullanmaktadır. Plastik levha, bu uygulamaların çoğu için kullanışlıdır. Korozyona ve suya dayanıklılığı, imalat kolaylığı ve satın alınabilirliği, onu tarım dünyasının birçok bileşeni için arzu edilen bir malzeme haline getirmektedir.

Plastik Levhanın Tarımda Yaygın Kullanım Alanları

 

Modern bir çiftlikte dolaştığınızda yaygın olarak plastik levha kullanıldığını görebilirsiniz. Yaygın olarak kullanıldıkları bazı alanlar şunlardır:

Seralar: Sert plastik kaplama, güneşin termal özelliklerinden yararlanan seralar oluşturur ve dış ortam sıcaklıkları büyümeye elverişli olmadığında bile hassas sürgünleri sıcak tutar. Seralar ayrıca sert kış havasına sahip bölgelerde yıl boyunca büyümeye izin verir.
Tüneller: Plastik levhalardan oluşturulan tüneller, mahsulleri aşırı sıcaklıklardan ve büyüme mevsiminin başlarında belirli zararlı türlerinden korumak için yere yakın ekinlerin üzerine yerleştirilebilir.
Silaj Depolama: Tahıl ve diğer hayvan yemlerini plastikle sarmak, taşımayı kolaylaştırarak su ve haşere hasarından korur.
Sulama ve Su Tutma: Plastik levha, suyu bitkinin köküne yakın tutmak için açıktaki zemini kaplayabilir. Damlama sulama da dahil olmak üzere sulama sistemleri için genellikle plastik levha kullanılır. 
Malçlama: Ağaç yongası malç yerine, zemini plastik bir filmle kaplamak, su ve nem seviyelerinin olması gereken yerde tutulmasına yardımcı olurken aynı zamanda hassas bitki kökleri için sıcaklık koruması sağlar. 
Ahırlar: Plastik levhalar ile hayvan temelli tarım operasyonları için dayanıklı, hava koşullarına dayanıklı ahırlar yapılmaktadır. 

Tarımda Hangi Plastikler Kullanılıyor?

Tarım endüstrisi, aşağıdaki popüler seçenekler de dahil olmak üzere çeşitli plastik ve termoplastik türlerinden yararlanır:

Polipropilenler (PP): Polipropilen levhalar kimyasallara ve korozyona karşı oldukça dirençlidir. Ayrıca tarım ve gıda hazırlama kullanımı için FDA ve USDA yönergelerini de karşılarlar.
Polivinil klorür (PVC): PVC levhalar darbelere ve korozyona karşı dayanıklıdır. Ayrıca kimyasal hasara karşı da dirençlidirler. Bu ekonomik malzemenin işlenmesi kolaydır ve tanklar, tezgahlar ve su taşıma uygulamaları için kullanılmaktadır.
Polikarbonat (PC): Polikarbonat levhalar, çeşitli şeffaflıklarda üretilmektedir. Bu çok yönlü ürün, bitkileri örtmek veya seralar oluşturmak için kullanılır. 
Yüksek Yoğunluklu Polietilen (HDPE): Bu düşük maliyetli, güçlü ve dayanıklı plastik, çiftlikteki tanklar ve kayan yüzeyler için uygundur. HDPE ayrıca ahırlar inşa etmek için plastik kereste olarak da üretilebilir.

Bu malzemelerden yapılan plastik filmler ve levhalar, modern tarım uygulamalarının çıktısını en üst düzeye çıkarmanın ekonomik, esnek ve etkili bir yoludur.

Depodan Ucuza ile Tarımsal Kullanım İçin Doğru Plastiği Bulun

Tarımda doğru plastik, yüksek verim ile düşük verim arasındaki fark anlamına gelebilir. Uygulamanız için en iyisini kullandığınızdan emin olmak için Depodan Ucuza'da ki uzmanlara ulaşın. Ahırınız, seranız, malçlama ve daha fazlası için ideal plastik levhayı bulmanıza yardımcı olacağız.

 Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.