Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Akrilik Levhanın Avantajları ve Dezavantajları

09-06-2020 12:51
Akrilik Levhanın Avantajları ve Dezavantajları

Akrilik levha, birçok amaç için geleneksel camın mükemmel bir alternatifidir. Bu çok yönlü plastik türü çok sayıda uygulamaya sahiptir ve standart camdan çok daha ucuzdur. Bu içeriğimizde, akrilik kullanmanın geleneksel camlara göre avantajlarına daha yakından bakacağız. 

 Avantajları

 Dezavantajları

 Camdan 30 kat daha güçlüdür  Çizilmeye camdan daha yatkındır
Camdan 2 kat daha hafiftir   Isıya dayanıklı değil
 Daha uygun fiyatlıdır  
 Çalışması daha kolaydır  
 Dayanıklı  
 Daha yarı saydam  
 Camdan daha güvenli  

Avantaj 1: Camdan 30 kat daha güçlüdür.

Şaşırtıcı gelebilir, ancak kalıplanmış akrilik levha aslında standart camdan otuz kat daha güçlüdür. Bunun nedeni, akrilik tabakanın plastik bir form olması ve çok daha fazla esnekliğe sahip olmasıdır. Kalıplanmış akrilik işlenirken kırılma riski çok düşüktür.


Avantaj 2: Camdan 2 kat daha hafifdir.

Akrilik levha veya pleksiglas standart camdan iki kat daha hafiftir, akrilik bir uygulama için kullanmak istediğinizde çok kullanışlı bir özelliktir.

 

Avantaj 3: Akrilik Levha ucuzdur.

Akrilik levha da para kazanmak isteyen herkese tavsiye edilir. Akrilik sadece standart camdan çok daha ucuzdur, aynı zamanda boyutuna kesmek de daha kolaydır.

 

Avantaj 4: İşlemesi daha kolaydır.

Düzenli cam işlenirken kırılma riski çok yüksektir, ancak akrilik levha ile ilgili bir sorun yoktur. Pleksiglas veya şeffaf akrilik işleme için neredeyse sınırsız seçenekler sunar. Bu levhaları görebilir, frezeleyebilir, delebilir, gravür edebilir, yapıştırabilir, parlatabilir ve ısı ile bükebilirsiniz.

 

Avantaj 5: Pleksiglass aşınmaz.

Akrilik levha çok dayanıklıdır ve renk değiştirmez. Düzenli olarak sürdürdüğünüz sürece, iyi görünümünü yıllarca koruyacaktır. Pleksiglas, standart cam ile aynı ısı verimliliğine sahiptir. Ayrıca UV ve neme dayanıklıdır ve bu nedenle akrilik levha dış uygulamalar için mükemmeldir.

 

Avantaj 6: Daha fazla ışık sağlar.

Şeffaf akrilik, standart camdan daha yüksek bir ışık geçirgenliğine sahiptir: mevcut ışığın % 92'sini sağlar. Daha kalın plakalarda bile, camdan daha fazla ışığa izin verir. Güneş ışığından korunmaya ihtiyacınız varsa veya gizliliğe ihtiyacınız varsa, renkli veya mat akrilik seçin.

 

Avantaj 7: Akrilik camdan daha güvenlidir.

Pleksiglas, güvenliğin dikkate alındığı uygulamalar için idealdir, çünkü kırılması çok daha zordur. Ayrıca camdan 30 kat daha güçlüdür. Bu nedenle akrilik levha genellikle balkon camları veya akvaryumlar için kullanılır.

 

Dezavantaj: Akrilik levha çizilmelere karşı daha duyarlıdır.

Pleksiglasın bir dezavantajı, standart camdan daha kolay çizilmesidir, bu nedenle doğru bir şekilde bakım yapmanız ve temizlemeniz önemlidir. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için, akrilik tabakayı temizleme ipuçları içeren yazımızı okuyun: Akrilik Nasıl Temizlenir?

 

Dezavantaj: Akrilik ısıya dayanıklı değildir.

Akrilik levha asla tren ve otobüslerdeki pencereler gibi güvenlik uygulamaları için kullanılmamalıdır. Bunun nedeni, akrilik panellerin ısıya dayanıklı olmamasıdır. Yüksek sıcaklıklara dayanacak standart camın yerine geçmeniz gerekiyorsa, temiz polikarbonat tercih edin.


Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.