Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Akrilik Nasıl Temizlenir?

09-06-2020 13:14
Akrilik Nasıl Temizlenir?

Akrilik - Pleksiglasın temizlenmesi ve temiz tutulması cam temizliğinden biraz daha fazla dikkat gerektirir. Bunun nedeni, akrilik tabakanın çiziklere normal camdan daha duyarlı olmasıdır. Doğru temizlik maddesi ve doğru malzemelerle, pleksiglas yıllarca güzel kalacaktır. Bu nedenle pleksiglasınızı kolayca ve endişe duymadan temizlemenizi sağlamak için size birkaç kural vermekten mutluluk duyuyoruz.


Pleksiglas Temizleme Malzemeleri:

Plastik Temizleyici

Deterjan

Ilık Su

Yumuşak Sünger

5 Adet Polisaj Bezi

 

Pleksiglas veya Akrilik için en iyi temizleme, sabunlu su ve yumuşak bir mikrofiber bezle yapılır. Beyaz ispirto ve cam temizleyiciler (Glassex) gibi temizlik maddelerini önermiyoruz, çünkü bunlar katı kir parçacıklarını (kum ve toz gibi) çözmez. Bu parçacıklar, kumaş ileri geri hareket ettiğinde yüzeye süpürülerek çiziklere neden olur. Her zaman bir damla deterjanla bol miktarda su kullanın, bu katı kirleri iyice yıkayacaktır. Mikrofiber bezin ince lifleri de kir partiküllerini iyi tutar. Bezi düzenli olarak durulayın. Benzer, tiner veya aseton gibi kimyasal temizlik maddelerinin kullanımı söz konusu değildir. Bunlar yüzeyi yumuşatır ve pleksiglas üzerinde (geri döndürülemez) bir iz bırakır.


Statik Yükten Kaçınma

Akrilik tabakayı temizlerken, malzemenin statik yüklenmesini önlemek önemlidir. Statik elektrik, silinmesi kolay olan tozu çeker, ancak tekrar çizik bırakır. Bu nedenle, Pleksiglas'ın antistatik temizleyici gibi özel bir temizleme maddesi ile temizlenmesi tercih edilir. Bu, pleksiglas temizlendiğinde statik yükü önler. Akrilikleri plastik temizleyici ile de temizleyebilirsiniz, bu plastikler pleksiglas ile aynıdır. Plastik temizleyici pleksiglası temizler ve tedavi eder, böylece daha uzun süre temiz kalır ve antistatik olur. Bu ürünün antistatik etkisi çok güçlüdür; pleksiglas plastik temizleyici ile temizlendikten sonra, günlük olarak silinmesi gerekmez. Bu, birçok küçük çizik oluşmasını önleyeceğiniz anlamına gelir.

 

Çok Kirli ve Hasarlı Pleksiglasın Temizlenmesi

Pleksiglas yoğun kirlenmişse, örneğin kalın bir toz tabakası nedeniyle (örneğin, bir karavan veya tekne uzun bir süredir garajdaysa), bir kompresör kullanarak pleksiglas'ı temizleyebilirsiniz. Daha sonra bol miktarda su ile durulayın ve akriliği sabunlu su ve bulaşık deterjanı ile temizleyin. Pleksiglas'ı silmeyin, ancak doğal olarak kurumasını bekleyin. Pleksiglas hasar görürse veya çok fazla çizik varsa, cilalayabilirsiniz. Sonra daha uzun süre iyi görünmesini sağlamak için Pleksiglas'a antistatik temizleyici uygulayın.

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir. 

 


 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.