Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

En Kaliteli Pleksi Levha Nasıl Seçilir?

02-02-2023 13:03
En Kaliteli Pleksi Levha Nasıl Seçilir?

Pleksi levha genellikle akrilik levha olarak da bilinir, dünyanın en yaygın sentetik malzemelerinden biridir ve satın alma noktası teşhirleri, pencereler, tabelalar, resim çerçeveleri, mobilyalar ve akvaryumlar dahil olmak üzere endüstrilerde çeşitli farklı uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Pleksi levha, konut, ticari ve aynı zamanda endüstriyel amaçlar için bir ev adı haline gelmiştir. Pleksi levha üreticilerinin belirttiği gibi, bu çok yönlü malzemenin üretilmesi kolay, şekillendirilmesi kolay, temizlenmesi kolay, bakımı kolay, işlemesi daha kolay, camdan daha hafif, camdan daha güçlü, son derece şeffaf, hava koşullarına dayanıklı gibi pek çok belirgin avantajı vardır. UV ışınlarına dayanıklı, darbelere dayanıklı ve yalıtım özelliğine sahiptir. Ek olarak, pleksi levha iyi bir yüzey sertliğine ve parlaklığa sahiptir ve gerektiğinde çeşitli ürünlere dönüştürülebilir. Hafif ve ucuzdur.

Bu nedenle, yüksek kaliteli pleksi levhaların nasıl seçileceği birçok reklamveren için büyük bir sorun haline gelmiştir. Projeniz için doğru pleksi levhayı seçmek önemlidir. En iyi pleksi levha genellikle kalite kontrolünde iyi bir üne sahip ve aynı zamanda iyi bir müşteri hizmetine sahip bir üreticiden gelir. Kullanmakta olduğunuz pleksi malzeme ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, satın almadan önce bize sorun.

Önemli Faktörler

Pleksi levha seçerken talepleriniz için dikkate alınması gereken birçok faktör vardır ve kalite en büyük önceliğiniz olmalıdır. En kaliteli pleksi levha şeffaf, kırılmaz malzemeden yapılmıştır ve hava koşullarına ve eskimeye karşı dayanıklıdır. Daha kalın levhalar daha fazla güç ve dayanıklılık sunduğundan, darbe direnci hesaplanırken kalınlığı dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Pleksi levha üreticileri, uygulamanız için uygun bir kalınlık seçmenizi önerir. Pleksi levhanın rengi de görünümünde ve ışıkla nasıl etkileşime girdiğinde önemli bir rol oynar. Akrilik levhalar olarak bilinen en şeffaf pleksi levhalar, şeffaflığın önemli olduğu tabela ve vitrin gibi uygulamalar için tercih edilmektedir. Pleksi levhanın netliği, dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktördür. En sonunda, pleksi levha satın alırken fiyat bir diğer önemli husustur. Kalite her zaman birinci öncelik olsa da, bütçenize uyan bir pleksi levha bulmak önemlidir. Burada DEPODAN UCUZA, doğru pleksi levhayı seçmek için bazı kolay tanımlama yöntemleri sunar, ancak bir pleksi levhayı tanımlamanın birden fazla yolu olabilir.

Tanımlama Yöntemleri

Pleksi levhaların belirli bir teknik özelliği yoktur ve bu nedenle tanımlamaları için sabit standartlar yoktur. Kaliteli pleksi levhaların tespiti gözle yapılamaz, ölçü alınarak yapılmalıdır. Bir lazer terazisi veya bir işaretçi kullanmak, size en yüksek kalitede pleksi levhayı tanımlamanız için yeterli bilgi vermez. Pleksi levhaların tanımlanması çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilir. En yaygın tanımlama yöntemleri aşağıdaki gibi listelenmiştir.

1. Işık Geçirgenliği

Yüksek kaliteli pleksi levha, beyaz ışığa maruz kaldığında saf beyaz kırılmış ışına ve nispeten daha yüksek geçirgenliğe sahipken, düşük kaliteli olanın sarı veya mavi kırılmış ışına sahiptir. Nitelikli pleksi, levha saf renge sahiptir, ancak düşük kaliteli levha sarımsıdır. Pleksi levhaların kalitesi şeffaflıklarına ve renklerine göre belirlenir. Pleksi levha üreticileri şeffaflık ne kadar yüksek olursa kalite o kadar iyi olur. Saf beyaz kırılan ışın, pleksi levhanın yüksek kaliteli akrilikten yapıldığını gösterir. Sarı veya mavi kırılan ışın, pleksi levhanın düşük kaliteli akrilikten yapıldığını gösterir.

2. Kalınlık

Pleksi levhaların en önemli özelliklerinden biri kalınlıktır, bu nedenle pleksi levha üreticileri, gerekli kalınlığı net bir şekilde bilmenizi ve satın almadan önce kalınlığın gereksinimlerinizi karşılayıp karşılamadığını kontrol etmenizi önerir. Kaliteli pleksi levhaları tanımlamanın yaygın bir yolu, kalınlıklarını ölçmektir. Ancak kalınlık ölçümü size sacın kalitesi hakkında pek bir şey söylemez. Kaliteli pleksi levhalar ve ucuz pleksi levhalar arasındaki fark çok ince olabilir. Yüksek kaliteli pleksi levhalar mükemmel yüzey sertliğine ve çizilmeye karşı direnç performansına sahiptir, bu nedenle kesim sırasında rahatsız edici bir koku yoktur, ancak düşük kaliteli tabaka yüzeyinin çizilmesi kolaydır ve kesim sırasında rahatsız edici bir koku üretir.

3. Yanma Testi

Yüksek kaliteli pleksi, işleme sırasında kolayca yanmaz veya hoş olmayan bir koku üretmez. Bazı pleksi levhalar, yanacak veya istenmeyen kokulara neden olacak safsızlıklarla üretilebilir. Termoform ısıtma işlemi sırasında, nitelikli pleksi levhaları kabarcık veya deformasyon üretmezken, düşük kaliteli levhanın kabarcık veya deformasyon üretmesi kolaydır.

4. Pişirme Testi

Yumuşak fırınlanmış yüksek kaliteli bir pleksi blister kelime üretim levhası yapıştırıldıktan sonra bile ayrılabilir, düşük kaliteli malzemenin ayrılması çok zordur.Yüksek kaliteli bir pleksi levha, boyaya ve mürekkebe karşı güçlü ve kalıcı bir uyum sağlarken, düşük kaliteli bir pleksi levha, boyaya ve mürekkebe karşı çok hassastır ve çatlaklar veya çatlaklar üretmesi kolaydır.

5. Yumuşak Kauçuk Kenar

Sürtünmeyi önlemek için, yeni nitelikli pleksi levhalar genellikle yumuşak kauçuk kenarlarla paketlenir. Aksine, geri dönüştürülmüş pleksi levhalar genellikle yumuşak kauçuk kenarlarla paketlenmez, çünkü geri dönüştürülmüş pleksi levhaların yüzeylerinde genellikle daha fazla çizik vardır. Böylece pleksi levhanın yumuşak kauçuk kenarlarla paketlenip paketlenmediğini gözlemleyerek pleksi levhanın yüksek kaliteli mi yoksa geri dönüştürülmüş bir levha mı olduğunu anlayabilirsiniz.

6. Kalite Karşılaştırması

Size en iyi pleksi levhaları sunabilecek birçok üretici ve tedarikçi bulabilirken, kaliteye odaklanmalısınız. Nitelikli pleksi levha üreticileri genellikle numuneler ve gerçek ürünler sağlar, böylece kaliteyi belirlemek için renk dahil özellikleri analiz edebilir ve ardından yüksek kaliteli pleksi levhayı seçebilirsiniz.

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.