Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kendin Yap: Akrilik Levhadan Portmanto Nasıl Yapılır?

28-09-2020 14:19
Kendin Yap: Akrilik Levhadan Portmanto Nasıl Yapılır?
Gerekli Malzemeler:
- Siyah Akrilik Levha (8 mm)
- Paslanmaz Çelik Ara Parçalar (4 Adet)
- 4-5 Portmanto (Uzunluğa Bağlı)
- Maskeleme Bandı
 
 
 

KENDİN YAP: Portmanto Yapımı - Temel Bilgiler


Bu DIY projesi için, şık bir görünüm vermeyi seçtiğimiz bir renk olan 8 mm kalınlığında siyah akrilik levha kullanıyoruz . Doğal olarak beyaz veya renkli akrilik gibi istediğiniz rengi kullanabilirsiniz . 80 cm genişliğinde ve 20 cm yüksekliğinde portmanto yapacağız. Bir çocuk portmantosu yapmak istiyorsanız, ölçüleri buna göre ayarlayabilirsiniz. Elbette daha büyük bir tane de yapabilirsiniz.
 

İpucu: Çocuklar için daha küçük bir portmanto yapın ve büyük olanın altına asın. İki farklı renk kullanarak (örn. Yetişkinler için siyah portmanto ve küçükler için beyaz portmanto) eğlenceli bir görünüm yaratabilirsiniz.

 

Adım 1: Akrilik levhayı sipariş edin

Önce akrilik levhayı sipariş edin. Levhayı sizin için ücretsiz olarak keseceğiz. İnternet mağazamızdan satın alabilirsiniz. Bu portmantoyu yapmak için gereken ara parçaları da bulacaksınız . Dilerseniz nalburdan bir çift güzel ceket kancası seçip alabilirsiniz.
Not: Koruyucu filmi, işlemeyi bitirene kadar akrilik levha üzerinde bırakın. Bu, çalışırken onu herhangi bir çizilmeye karşı koruyacaktır.
 

Adım 2: Akrilikte delikler açın

Akrilik levhanın koruyucu filmine maskeleme bandı yapıştırın ve ara parçalar için delikleri işaretleyin . Her köşede 10 mm çapında 4 delik açın. Yaprağın kenarı ile deliğin kenarı arasındaki mesafenin levha kalınlığının en az iki katı olduğundan emin olun. Akriliğin altına matkabın çalışabileceği bir tahta parçası yerleştirin. Ardından, ceket kancaları için delikleri işaretleyin. Ceket kancaları arasında izin verilen boşluk, 1 kancaya asmak istediğiniz kat sayısına bağlıdır. Bu örnek için kancalar arasında 10 cm boşluk bırakıyoruz.
 
 

3. Adım: Ceket kancalarını sabitleme

Tüm delikler açıldıktan sonra, ilgili vidaları kullanarak ceket kancalarını takın. Bunu yapmadan önce (maskeleme bandınızın takılı olduğu) koruyucu filmi çıkarın.

 

Adım 4: Ara parçaları takın

Ara parçaları portmanto üzerine monte edin ve asın. Yeni özelleştirilmiş portmantonuz artık kullanıma hazır!
 
 
Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.