Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oluklu Polikarbon Nedir ve Faydaları Nelerdir?

08-12-2022 12:54
Oluklu Polikarbon Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Bir sera, köşk, dış mekan bahçe yapısı veya çatı terası inşa etmeyi planlıyorsanız, muhtemelen şeffaf, dayanıklı, uzun ömürlü, hava koşullarına dayanıklı, kurulumu kolay ve uygun maliyetli bir yapı malzemesi arıyorsunuz. Hangi malzeme tüm bu gereksinimleri karşılar? 

Araştırmanızda "oluklu polikarbon” "oluklu polikarbon nedir” "neden oluklu polikarbon” terimiyle karşılaşmış olabilirsiniz. 

Oluklu polikarbon, polikarbonat termoplastik polimerden bir malzemedir. Polikarbonat hakkında bilinmesi gereken en önemli şey, darbeye dayanıklı ve diğer şeffaf malzemelerden önemli ölçüde daha güçlü olmasıdır. Polikarbonatın benzersiz kimyasal yapısı, ona sıcaklık direnci ve darbe direnci gibi birçok kullanışlı özellik kazandırır. Polikarbon, çocuk gözlükleri veya kurşun geçirmez "cam" gibi şeffaf ve kırılmaz olması gereken nesneler için popüler bir malzemedir. Ayrıca hem dayanıklı hem de hafif olması gereken bina yapılarında yaygın olarak bulunur. Bina uygulamaları için kullanıldığında, polikarbonat levha tipik olarak malzemenin mukavemetini artırmak ve su birikmesini önlemek için oluklu bir modelde kalıplanır. Sekizgen dalganın çoklu kıvrımları, ürünün sağlamlığını ve sertliğini önemli ölçüde artırır. 

Oluklu polikarbon, birçok fayda sağladığı için birçok kendin yap ve ev geliştirme projesi için popüler bir malzemedir. Diğer yapı malzemeleri bu avantajlardan bir veya ikisini sunabilirken, oluklu polikarbon çok sayıda önemli fayda sunan tek bir malzeme olduğu için istisnai bir durumdur.

Oluklu Polikarbon Levha'nın Faydaları 

Rengi ve Opaklığı Korur

Mülk sahipleri, dış mekan projeleri için şeffaf malzemeler düşünürken, akrilik levhalara bakmaktadır. Akriliğin en büyük dezavantaj, zamanla renk değiştirmeleri ve opaklığı değiştirmeleridir. Oluklu polikarbonun kayda değer bir yararı, basit bakım ve bakım talimatlarını uyguladığınız sürece orjinal rengi ve opaklık derecesini korumak için özel olarak formüle edilmiş olmasıdır. Aşındırıcı veya yüksek alkali temizleyiciler kullanmayın, temizleyicileri doğrudan güneş ışığı altında uygulamayın ve temizleyicileri uzun süre açık bırakmayın. 

Güçlü

Bir projeye sadece birkaç fırtınadan sonra dağılması için zaman, emek ve para harcamak ister misiniz? Tabi ki istemezsiniz. Bir bina, doğal afetlerden, hayvanlardan ve diğer birçok olası etkiden kaynaklanan çok fazla aşınma ve yıpranmaya dayanacak kadar güçlü olması gerekir. Oluklu polikarbon levhanın en çekici faydalarından biri, fiberglass’tan 20 kata kadar daha güçlü olmasıdır. Aslında başka hiçbir malzeme hem şeffaflığı hem de oluklu polikarbonun sağlayabileceği mukavemet derecesini sunamaz. 

UV Radyasyonunu Engeller 

Oluklu polikarbonun bir diğer önemli faydası da UV radyasyonunu bloke etmesidir. UV engelleme teknolojisi, malzemenin sararmasını önler ve çatısı veya oluklu polikarbonat cephesi olan bir binanın altındaki veya içindekileri zararlı UV ışınlarına karşı korur. 

Aşırı Sıcaklıklara Dayanır 

En sıcak çölde veya en soğuk kutup ikliminde yaşıyorsanız, projeleriniz için oluklu polikarbon levha kullanabilirsiniz. Oluklu polikarbon, -40 F° kadar düşük ve +270 F° kadar yüksek sıcaklıklara dayanır. Bu faydalıdır, çünkü çatınızın veya dış cephe kaplamanızın soğukta çatlaması veya sıcakta erimesi konusunda endişelenmenize gerek yoktur. 

Dolu ve Rüzgara Dayanıklı

Oluklu polikarbon yapılar ile bitkilerinizin, hayvanlarınızın veya mobilyalarınızın bir fırtınada zarar görmesinden endişe etmenize gerek yok. Oluklu polikarbon o kadar güçlüdür ki, dolu ve rüzgarın kuvvetine, basıncına ve etkisine dayanabilir. 

Paslanmaz ve Korozyona Uğramaz

Oluklu polikarbon, paslanmadığı içi zamanla bozulmaz. Diğer ev geliştirme malzemelerinin çoğu sınırlı bir ömre sahipken, oluklu polikarbon güzel görünecek ve gelecek yıllar boyunca tam işlevselliğini koruyacaktır. 

Kurulumu Kolay

Oluklu polikarbon, standart aletlerle kurulumu kolay olduğu için kendin yap projeleri için ideal bir seçimdir. Malzeme, kontrplak bıçaklı bir masa testeresi, kontrplak bıçaklı bir el daire testeresi veya bir dekupaj testeresi ile kesilebilir. Küçük, yerelleştirmiş işler için malzemeyi kesmek için el aletleri kullanılabilir.

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.