Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Pleksi Levhalar Nasıl Bükülür?

25-05-2022 16:43
Pleksi Levhalar Nasıl Bükülür?

Pleksi Levhalar Nasıl Bükülür?

Pleksi levhalar bükülebilir ve bu özelliği sayesinde farklı ürünlerin üretimi için zengin olanaklar sunar. Ayrıca büktüğünüz için renk değiştirmez ve stabilitesi yüksektir. Günlük hayatta, örneğin bir cep telefonu tutacağı yapmak için bir pleksi parçası bükmek isteyebilirsiniz, bu yüzden bu yazıda pleksi levhaları bükmek için bazı önemli ipuçları ve püf noktaları sunuyoruz.

Pleksi levhayı bükmek, dikkatli bir hazırlık yaptığınız sürece oldukça basittir fakat yine de dikkat etmeniz gereken bazı problemler vardır. 

  1. Pleksiyi bükmeden önce, pleksiyi bir boyuta kesmeniz ve pleksi koruyucu filmin iki katmanını yırtmanız gerekir.
  2. Isıtma işleminde lütfen sıcaklığınıza her zaman dikkat edin, çok yüksek bir sıcaklık pleksi ürünlerinize zarar verir ve erimesine neden olur.
  3. Aleti kullanmadan önce yaralanmayı önlemek için koruyucu önlemler aldığınızdan emin olun.
Hazır mısınız? Hadi başlayalım!
 

 

Saç Kurutma Makinesi ile Pleksi Levha Nasıl Bükülür? 

Bükme için gerekli ekipmanlarınız sınırlıysa en hızlı ekipman olarak saç kurutma makinesi alabileceğinizi düşünüyoruz. Pleksi levhaları bükmek için bir saç kurutma makinesi kullanmayı deneyebilirsiniz. Her şeyden önce pleksi levha üzerindeki koruyucu filmi çıkartmayı unutmayın. Bükülecek parça için düz bir çizgi çizmek için silinebilir bir kalem kullanabilirsiniz. Saç kurutma makinesini az önce çizilen çizgi boyunca yavaşça hareket ettirin ve gerekli esnek duruma gelene kadar ısıtmanın eşit olduğundan emin olun. Isıtma işlemi sırasında delik ile pleksi plakanın yüzeyi arasında en az 5 cm'lik bir mesafe bırakın. Esnekliğini kontrol etmek için zaman zaman pleksi levhanın kenarını hafifçe çekin. Pleksi levhayı büktükten sonra şeklinde bir yanlışlık olmadığını kontrol edin. Tekrar sertleşmesi için sabırla beklemeniz gerekmektedir. Tamamen sertleşene kadar hareket ettirmeyin. 
 

Pleksi Levha Isı Tabancasıyla Nasıl Bükülür?

Bir saç kurutma makinesinden çok daha iyi olan bir sıcak hava tabancası gibi aletler bulabilirsiniz. Başlamadan önce bazı hazırlıklar yapmamız gerekiyor, kullanmanız gerekebilecek araçlar şunlardır;
  1. Çeşitli malzemeleri ısıtan ve yumuşatan elektrikli bir sıcak hava tabancası
  2. Ahşap parça
  3. Bir mengene ve kelepçeler
  4. Gres kalemi veya işaretleyici olarak kullanılabilecek bir kalem
Her şeyden önce, ilk olarak koruyucu filmi çıkarmayı unutmayın ve koruyucu önlemlerinizi kendiniz alın. Ardından pleksi plakanın nasıl bükülmesi gerektiğini belirleyin. Bu eğriliğin konumunu planlamanızı gerektirir, daha sonra bazı dikkatli hesaplamalar yapmanız gerekebilir. Pleksi levhayı iki parça ahşap arasına yerleştirin kelepçe veya mengene ile sabitleyin. Pleksileri bükmek için ısı tabancasını çalıştırın, ısıtma yavaş bir süreçtir, lütfen sabırlı olun. Birden çok kez bükmeniz gerekiyorsa lütfen bunu önceki büküm soğuduktan sonra yapın. 
 
  

Pleksi Levha Bir Tüpe Nasıl Bükülür?

Bazen bazı boru şeklindeki mutfak eşyalarına da ihtiyacınız olabilir. Şu anda bir pleksi levhayı bir pleksi boruya dönüştürme ihtiyacınız olabilir. Bunun için aşağıdaki adımları okuyunuz. Burada bazı profesyonel tekniklere ihtiyaç vardır.
  1. Filament veya direnç teli
  2. Bir ısıtma plakası
  3. Akrilik yapıştırıcı ve aplikatör
İlk adım, pleksi koruyucu filmi çıkarmayı unutmayın. Yüksek sıcaklıkta bir film kullanırsanız onu çıkaramazsınız. Pleksi levhayı, bükülme çizgisi tam olarak telin üzerinde olacak şekilde uzun, ince bir filamentin üzerine yerleştirmeniz gerekir. Pleksi 160 dereceye kadar ısıttığınızda yumuşar ve kolayca bükülür. Dikkatli ilerlemeniz tavsiye edilir. Katlamanın dış kısmındaki malzemenin yırtılmasını önlemek için pleksiyi yavaşça ve nazikçe bükün. Büküldükten sonra, uygun şekilde sızdırmaz hale getirmek için katlama çizgisinin dışındaki pleksiyi kısaca ısıtın. Ardından pleksiyi soğumaya bırakın ve seçilen şekil veya pozisyonda sabitleyin. Pleksi soğuduktan sonra yeni şeklini kalıcı olarak korur. 
 
Elbette pleksinin şekillenmesini iyileştirmenize yardımcı olması için şişe gibi bazı aksesuarlar kullanabilirsiniz. Bükme işlemi tamamlandıktan sonra sızdırmazlığı sağlamak için pleksi yapıştırıcı sürün. Pleksi yapıştırıcının en az beş dakika katılaşması gerekir. Bu kadar zahmetli olmasını istemiyorsan, sitemizde bulunan projeniz için en uygun pleksi boruyu seçebilirsiniz. Malzemenin boyutuyla ilgili herhangi bir gereksinimi bize bildirirseniz, temsilcilerimiz her zaman memnuniyetle sizlere geri dönüş sağlayacaktır.  

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.