Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Polikarbon Boru Nedir?

23-06-2021 20:43
Polikarbon Boru Nedir?

Polikarbon boru tanım olarak; zararlı ultraviyole ışınlara karşı dayanıklılık özelliği gösteren, transparan ya da opal şekilde bulunan borulardır. Bu borular yanıcılığa karşı gösterdikleri yüksek direnç sayesinde sık tercih edilmektedir. Boruların yüzeyinde yer alan sönücü V0 materyali sayesinde polikarbon boruların ısıya karşı gösterdiği direnç oluşmaktadır. Borularda aynı zamanda polikarbon malzemesinin tipik özelliklerinden biri olan transparanlık görülmektedir. Boruların yüksek hızlarda meydana gelen çarpmalara karşı gösterdikleri yüksek direnç sayesinde boruya herhangi bir zarar gelmemektedir. Bu özellik borunun uzun ömürlü olmasına da imkân tanımaktadır. Borularda yer alan ışık iletim değerinin yüksek olması özelliği de borunun avantajları arasında yerini almıştır.

Polikarbon Boru Özellikleri

Polikarbon boru yeni nesil yapı sektörüne sunulan en özel malzemelerden biridir. Polikarbon malzemesinin üzerinde barındırdığı sınırsız avantajları ile dış cephe giydirme ve boru döşeme uygulamalarında diğer malzemeler ile kıyaslandığında çok daha dayanıklı ve çok daha estetik olduğu görülmektedir. Polikarbon boru seçenekleri; uygun fiyatlı oluşları ve uzun ömürleri ile sık tercih edilen malzemeler arasındadır. Polikarbonun ışık geçirgenliği cama yakın şekildedir. Bunun yanı sıra polikarbonun ısıya, her türlü kimyasal maddeye, çizilmeye, kırılmaya karşı dayanıklılığının yüksek olduğu söylenebilmektedir. Gıdaya uygun bir şeffaf plastik malzeme içermesi ile birlikte termofor ve soğuk bükme özelliklerini de bünyesinde barındırmaktadır. Aşırı düşük ya da aşırı yüksek sıcaklıklar için dayanıklılığını koruyan ve güneşten yayılan zararlı ultraviyole etkisini önleyen gücü ile polikarbon; dış ortam koşullarından da kolay kolay etkilenmemektedir. 

Polikarbon boru değişik kalınlıklarda malzemelerden oluşmakta ve büyük mekanların kırma, piramit, tonoz, kubbe eğilimli formlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Evlerin ya da çeşitli mekanların mimari yaratıcılık konusunda da ilk tercih ettikleri malzeme polikarbon olmaktadır. Gün ışığından en iyi şekilde yararlanılmasını sağlayan polikarbon malzeme, ısıya ve sese karşı bir bariyer görevi görmektedir. Oluklu polikarbon malzemesi yapısında bulunan oluklar sayesinde ısı yalıtımını kolay bir şekilde gerçekleştirmekte ve kişilere fiyat avantajı sağlamaktadır. En kaliteli polikarbon borulara ulaşmak için web adresimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.