Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Polikarbon Levhalar

26-04-2021 15:12
Polikarbon Levhalar

Polikarbon levhalar birçok uygulamada kullanılır ve birçok faydası nedeniyle son derece popülerdir. Kompozisyonu, ışığı cama benzer şekilde dahili olarak filtrelemesini sağlar ve bu da onu evler, hangarlar ve diğer mülk türleri için çok etkili bir hafif alternatif haline getirir. Ancak bu uygulama, düşündüğünüzden daha yaygındır ve sadece ev pencereleri veya panelleriyle sınırlı değildir. Polikarbonun kullanıldığı örneklerden sadece bazıları şunlardır:

 

  • Tıbbi Cihazlar (Kameralar, Lensler vb.)
  • Yüz Siperleri
  • Gözlük (UV Işığına karşı koruyucu)
  • CD'ler
  • Mutfak Panelleri
  • Zırhlı araçlar ve kurşuna dayanıklı paneller

 

Polikarbon Nedir?

Polikarbon bir termoplastiktir ve ısıyı emme kabiliyetine sahiptir, bu da birçok serada tercih edilen seçenek olduğu anlamına gelir. Ayrıca enerji verimliliği, hafif yapısı ve genel gücü nedeniyle evlerde kullanılır. Genellikle akrilik plastik ile karşılaştırıldığında, ikisi arasındaki birincil noktalarda temel fark, bir termoplastik olarak polikarbonatın erime noktasına kadar ısıtılabilmesidir, soğutulabilir ve geri dönüştürülebilir.

Polikarbon'un Faydaları

Tartışıldığı gibi polikarbon'un birçok uygulaması vardır ancak polikarbon levhaları kullanmanın o kadar çok faydası vardır ki, inşaat sektöründe olduğu kadar imalat endüstrisinde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Polikarbon levhaları kullanmanın temel faydalarından bazıları şunlardır;

- Yüksek çekme - Çok Güçlü

- Parçalanmaya karşı dayanıklı

- Sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olabilir

- Hafif olması, daha kolay nakliye

- Çeşitli renkler ve ışık filtreleme için çok yönlü seçim

- Isıyı absorbe ederek, sıcaklık kontrolü ile odalardaki ısıyı azaltabilir

- Kırılmaz olduğu için çatı kaplaması için idealdir

- Renkli çeşitli seçenekleri mevcuttur

- Bazı renk seçenekleri, doğrudan güneş ışığında iç sıcaklığın korunmasına yardımcı olur

Temel faydaları, kesinlikle sağlamlığı ve dayanıklılığı ile taşıdığı darbe direncidir ve bu da onu seralar ve dış hasarın bir faktör olabileceği herhangi bir panel için ideal kılar. Enerji verimliliği yönü, gerçekten çok fazla ısıyı emdiği ve bir miktar sıcaklık kontrolü sunabildiği için çok önemli bir satış noktasıdır.

Polikarbon Levha Türleri

Polikarbon siparişiniz için çeşitli ebat ve kalınlıkta oluklu, solid, kilitli ve çok duvarlı polikarbon çeşidi mevcuttur. Projenizin ne olduğuna ve nerede uygulandığına bağlı olarak her birinin avantajları vardır.

Depodan Ucuza olarak polikarbon levhalar için mevcut olan çeşitli uygulamalarla, projeniz için doğru ebat ve kalınlığı seçmenize yardımcı olabiliriz.

 

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.