Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Polikarbonat Levhaların Temizlenmesi

16-10-2020 20:09
Polikarbonat Levhaların Temizlenmesi

Polikarbonat; çatılar, ön camlar ve seraların iyi görünmelerini sağlamak için ara sıra temizlenmesi gerekir. Polikarbonatın temizlenmesi kolaydır, ancak dikkat etmeniz gereken birkaç özel nokta vardır. Doğru ürünleri kullandığınızda ve nelerden kaçınmanız gerektiğini bildiğinizde çok iyi bir sonuç elde edersiniz. Bu blog da, polikarbonatı temizlerken yapılması ve yapılmaması gereken en önemli şeylerin bir listesini oluşturduk. 

 

Polikarbonat Levhaların Temizlenmesi İçin Gerekenler; 

  • Bir kova ılık su
  • Plastik temizleyici
  • Temiz, havsız bir bez
  • Bulaşık deterjanı
  • Mikrofiber polisaj bezi
Tıpkı pleksiglas gibi polikarbonat da standart cama göre daha kolay çizilir. Bu nedenle antistatik etkiye sahip hafif bir temizleyici kullanmalısınız.
 

Polikarbonat Levhalar Nasıl Temizlenir?

Yarı saydamlığı ve düşük polikarbonat ağırlığı sayesinde, bu malzeme teras çatılarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Polikarbonat çatı kaplama levhalar çok az bakım gerektirir, ancak ara sıra temizlenmesi gerekir. Polikarbonatın çizilmeye karşı duyarlı olduğunu unutmayın.
 
Yapılması Gerekenler; 

1- Hafif bir temizleyici kullanın.

Polikarbonatı, birkaç damla sıvı deterjan ve mikrofiber bir bezle ılık su kullanarak nazikçe temizleyin. Bezi sık sık durulayabilmek için kovanıza bol su koyun. Bu, polikarbonatın çizilmesini ve herhangi bir kir ve kumdan korunmasını sağlar. 
 

2- Polikarbonatı temizlemek için yumuşak malzemeler kullanın. 

Yumuşak, temiz bir mikrofiber bez kullanmak, polikarbonatı çizmeyecek şekilde herhangi bir kir parçacığının liflere sıkışacağı anlamına gelir. Bezi sık sık durulayın. 
 

3- Polikarbonatı düzenli olarak temizleyin.

Uygulamaya bağlı olarak, polikarbonatın düzenli olarak temizlenmesini tavsiye ederiz. Polikarbonat bir çatı için bu, yılda yaklaşık bir veya iki kere temizlenmesi gerektiği anlamına gelir. Görünen siyah veya yeşil tortu fark ederseniz, panelleri mümkün olan en kısa sürede temizleyin, aksi takdirde malzeme lekelenebilir.
 

Yapılmaması Gerekenler;
 

1- Polikarbonatı temizlemek için sert kimyasallar kullanmayın.

Polikarbonat temizliği için beyaz ispirto ve glassex gibi kimyasal temizlik maddeleri tavsiye edilmez. Bu sert kimyasallar, toz ve kum parçacıklarını çözmeyecekleri ve bu parçacıklar mikrofiber beziniz tarafından yüzey üzerinde ileri geri hareket ettirdiklerinden yüzey çizileceğinden etkili değildir. Bu kimyasal temizlik maddeleri polikarbonatı yumuşatacağından asla tiner veya aseton kullanmayın. Ayrıca yüzeyde kalıcı bir pus bırakacaklar. 
 

2- Basınçlı yıkayıcı veya bulaşık süngeri kullanmayın. 

Polikarbonat bir serayı veya teras çatısını temizlemek için basınçlı yıkayıcı kullanmak isteyebilirsiniz, ancak bunu yapmayın. Yüksek basınç altındaki su patlaması polikarbonatın yüzeyine zarar verecektir. Çatınız çok kirliyse, herhangi bir birikintiyi durulamak için sıradan bir bahçe hortumu kullanın ve ardından panelleri yukarıda açıklandığı gibi temizleyin. Çizik bırakacağından bulaşık süngerlerinden kaçınılmalıdır.
 

3- Polikarbonatı yağmur yağarken temizlemeyin.

Bu apaçık görünebilir ancak polikarbonatı dışarıda temizlemeden önce hava tahminini göz önüne alın. Panellere antistatik temizleyici uygulamadan önce malzemenin uygun şekilde kuru olduğundan emin olun. Bu onların hemen daha fazla kir çekmesini engeller.
 


Polikarbonat Levha Sipariş Edin

Polikarbonat kullanarak bir proje mi planlıyorsunuz? Depodanucuza.com adresinde çeşitli renk ve kalınlıklarda çok çeşitli polikarbonat levhaları sipariş edin. Polikarbonat hakkında daha detaylı bilgiler için blogumuzu takip etmeye devam edin. 

Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.