Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Polikarbonat Plastik İçin Popüler Kullanımlar

28-09-2020 11:48
Polikarbonat Plastik İçin Popüler Kullanımlar

Polikarbonat plastik, bir dizi uygulama için popüler ve güvenilir bir malzemedir. Sadece dayanıklı ve esnek olmakla kalmaz aynı zamanda önemli ölçüde yüksek basınca dayanabilir. Ayrıca polikarbonat plastik malzemenin oda sıcaklığında çatlamadan veya kırılmadan karmaşık açılar ve eğriler oluşturmasına izin verecek şekilde soğuk bükülebilir. Günümüzde polikarbonat farklı geniş bir dizide uygulamalar için kullanılmaktadır. Günümüzde gördüğünüz fakat neden yapıldığını bilmediğiniz birden fazla polikarbonat uygulama örneği bulunmaktadır. 

 

Polikarbonatın bir sonraki projeniz için doğru seçim olup olmadığını görmek için aşina olabileceğiniz dört farklı polikarbonat plastik kullanımına göz atalım. 

 

Seralar

Polikarbonat Sera

 

Polikarbonat büyük miktarda ısıya dayanabilir, bu da onu sera panelleri ve fidanlıklar için ideal kılar. Yüksek şeffaflığı sayesinde polikarbonat plastik, seranın kendisine daha fazla dayanıklılık katarken bitki yaşamını etkin bir şekilde sürdürebilir. Polikarbonatın bir diğer kayda değer yararı ise yüksek ısı tutma özelliğidir. Yıllar boyunca sıcaklıkların kontrol edildiği seralar için temel bir bileşendir. 

Güneş Işığından Korunma

Polikarbonat Güneş Işığından Korunma

 

Polikarbonat ısıyı oldukça iyi tolere ettiğinden, ürünlerin teşhirini etkilemeyen vitrinler için bir güneş ışığından korunma paneli olarak kullanılabilir. Ek olarak, polikarbonatın ultraviyole ışınlarını filtreleme yeteneği, ürünleri güneşin zararlı ışınlarından korumak için idealdir. Bu koruma olmadan, bir pencerenin önüne yerleştirilen öğeler zamanla solabilir, polikarbonat bu solmanın olmasını önleyebilmektedir. 

 

Dayanıklı Eskrim ve Bariyerler

Polikarbonat Hokey Pistleri

 

Polikarbonat plastik güçlü ve darbeye dayanıklıdır. Bu nedenlerden dolayı, birçok insan materyali bariyerler ve çitler için kullanılır. Örneğin hokey pistleri, dayanıklılığı ve arttırılmış güvenliği nedeniyle genellikle polikarbonattan yapılır. Polikarbonat levhalar uygun fiyatlı, şeffaf ve sağlamdır. Şeffaflığın gerekli olduğu yerlerde basit ve etkili bir çözüm sunar. Yüzme havuzları, malzemenin sunduğu hava koşullarına dayanıklılık ve şeffaflık sayesinde genellikle polikarbonatla kaplanır. 

Darbeye ve Kurşuna Dayanıklı Pencereler ve Paneller 

 

Güvenlik veya hava koşullarına dayanıklılığın en önemli öncelik olduğu yerlerde çoğunlukla polikarbonat plastiğin sağladığı güvenilirliğe ve uygulama esnekliğine yönelinir. Örneğin kurşun geçirmez levhalar çok çeşitli işlevlerde kullanılır. Polikarbonatın gücü, bankalar ve perakende mağazaları gibi ticari yerlerinin korunmasından araçlara şeffaf koruma sağlamaya kadar, polikarbonatın gücü onu kurşun direnci için ideal bir malzeme haline getirir.

 

Ek olarak polikarbonat plastik tabakalar hava şartlarına karşı optimum direnç sunar, dayanıklılık ve mukavemetten ödün vermeden yüksek şeffaflık sağlar. Bu da malzemeyi kasırga veya dolu fırtınası gibi şiddetli hava koşullarına maruz kalan geleneksel pencereler için ideal bir alternatif haline getirir.

 

Polikarbonat plastik için çok sayıda uygulama örneği vardır, bu bloğumuzda bunlardan birkaçını ele aldık. Polikarbonat plastik ısıya ve kötü hava koşullarına dayanıklıdır. Bu da onu üretim amaçları, koruma ve güvenlik veya hava koşullarına dayanıklılık için ideal bir plastik yapar. Bu uygulama örnekleri, polikarbonatın gücünü ve bir dizi farklı projeye getirebileceği faydaları göstermektedir. Hafif olmasına karşın güçlü, dayanıklı ve direnç sağlayan bir malzeme arıyorsanız, polikarbonat plastik sizin için uygun bir malzeme olabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.