Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Şeffaf ve Yarı Saydam Arasındaki Fark Nedir?

28-09-2020 14:36
Şeffaf ve Yarı Saydam Arasındaki Fark Nedir?

 Çok sık ortaya çıkan bir soru, şeffaf ve yarı saydam malzeme arasındaki özel farktır ve bu harika bir sorudur. Çünkü bu sorunun cevabı ne tür bir akrilik satın almanız konusunda büyük yardımcı olacaktır.

Neyse ki, cevap basit:

Şeffaf akrilik, ışığın geniş bir ışık dağılımı olmadan geçmesine izin veren fiziksel özelliklere sahiptir. Bu, malzemenin içini gerçekten görebileceğiniz anlamına gelir. Geçebilecek tam ışık miktarı malzemeye bağlıdır, ancak malzemenin içini her zaman net bir şekilde görebileceğinizi unutmayın.

 

Öte yandan, yarı saydam malzeme ışığın geçmesine izin verir, ancak diğer taraftaki nesneler net bir şekilde görülemez. Işığın içeri girmesine izin veren lekeli cam pencereleri düşünün, ancak malzemenin arkasındaki hiçbir şeyi net olarak göremeyeceksiniz. 

 

 

 

Her iki tür malzemenin de sonsuz pratik kullanımı vardır, ancak uygulamanıza bağlı olarak farkı bilmek önemlidir. Örneğin, birçok insan tabela yapımında yarı saydam malzeme kullanır, çünkü arkadan aydınlatma için mükemmeldir.

 

Malzeme seçimi bir başka ortak seçenektir. Opak malzemenin ışığın geçmesine engellediğini, şeffaf malzemenin ışığın ve nesnenin şeklinin geçmesine izin verdiğini görebilirsiniz. 

 


Bu makale, konu hakkında genel bilgiler sunmakta ve temel bir rehber niteliği taşımaktadır. Her özel durum veya ihtiyaç için, alanında uzman bir kişiye danışılması önerilmektedir. Makalede yer alan ürün/ürünlerin özellikleri markalara göre değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.